Monday, January 9, 2012

first keja kt sini..

assalamualaikum guys ~
nk crite sket arini an..
psl smlm and hari jugak la..
smlm pnye crite.. it's the time to move to our hostel in shah alam..
aku keja kt spital area shah alam..
smpai2 hostel then cari bilik.. mak aih.. tongkang pecah..
biase r kan umah bujang.. 

mmg tak larat nk kemas sorg2..
mybe this week kne kemas nih.. tak tahan aku tgk sepah beno..
apsal ? rasa pelik aku ni tak suke bsepah ?
patot nye aku yg pelik nape korg pk cmtu..
tempat kotor an syaiton suke..
tmpat kotor gak buat aku tak slesa nk buat aktiviti harian..

hari nih plak.. first day aku praktikal kt spital ni..
bole tahan besar der... bole sesat aku kt dlm ni..
kami diberi briefing.. tour 1 spital.. 
pegi bilik VVIP ~ fuhhh cantik gile ward bak hotel dow !
harge pon cantik ! paling mahal single bed = RM 1800/night..
see ~ 1 malam RM1800.. gilo ! haha

best2.. tp paed wards dye tak cantik mcm kt IPOH.. haha
wahh i miss IPOH ! 
then start la ktorg keja kt pharmacy department ni..
pharmacist ok.. supervisor ok.. staff lg la ok !
haha.. senior aku suma ade kt sini.. best gile gaban der~
sronok2.. tade la segan mane kt tmpt baru an.. haha
so. tak la bosan an..

keja aku mkn je kt dlm pharmacy tu .. haha
mkn gula2.. kerepek.. staff ajo.. hahaha
then lunch break ktorg dpt mknn free.. 
sodap ! kyg aku.. save budgets aku praktikal kt sini.. haha
just mlm je la aku mkn pkai duet sndri.. MEGGI ! 
haha.. save2 !

balik je umah.. rase mcm nk tido ja.. tp tahan ja..
kang tak bole tido mlm nti susah aku..
nti jd mcm smlm.. sbenarnye bkn aku dgr ORG bdengkor..
sbenanye bende laen.. sabar2... aku slalu kene bnde ni..
aku tak cpt panik smlm.. tenang~ 
katil bgegar mcm org tendang2.. bunyi bnde tu.. 
biase dh tuh.. 
sbb tuh aku mcm letih ja gi keja td.. sbb tak bole tido lena smlm..
tp takpe la.. dugaan.. 
mintak2 mlm nih aku tido lena.. insyaAllah

~the end~

No comments:

Post a Comment